Välkommen till föreningens kalendarium! Här berättar vi vad som är på gång i föreningen och i butiken, och listan över aktiviteter uppdateras löpande. Vissa evenemang kräver att man är medlem, bli det här: Bli Medlem.

Samarrangemang Hemslöjden i Stockholm:
Stockholms Läns Hemslöjdsförening och Föreningen för Svensk Hemslöjd fortsätter sitt samarbete. Vi arrangerar aktiviteter, workshops och föreläsningar i samarbete med Världskulturmuseerna eller andra aktörer i Stockholm. Vi värdesätter den samtida hemslöjdens möjligheter till gemenskap och inspiration och vill tillsamammans nå ut till fler. Läs mer om Stockholms läns hemslöjdsförening här. 

Välkommen att lyssna på den spännande historien om Bohus Stickning! I samarbetet med Stockholms läns hemslöjdsförening erbjuder vi en föreläsning med Viveka Overland från Bohusläns museum, torsdag 26 oktober 18.00. Vi håller till på HV Skola på Djurgården.

Bohus Stickning började som ett nödhjälpsarbete på 1930-talet och utvecklades till ett exklusivt konsthantverk med världsrykte innan det slutligen lades ner 1969.

Bohusläns museum har ett stort antal plagg i sina samlingar och har i samarbete med textilformgivare introducerat Bohus Stickning för en samtida publik. Föredraget handlar om Bohus Sticknings historia och om hur det togs fram på nytt.

Kvällens föreläsare heter Viveka Overland och hon är knuten till Bohusläns museums förlag och det var somverksamhetsledare för museibutiken som hennes intresse förBohus Stickning väcktes. 

Hennes engagemang har resulterat i en bok, artiklar, föredrag och även stort intresse från media och allmänhet.

Välkommen till en kväll i Bohus Sticknings tecken!

Tid: Torsdag 26 oktober 18.00-19.30

Var: HV Skola, Djurgårdsslätten 82-84, Djurgården. Ta Spårvagn nr 7 från Nybroplan till Skansen.

Anmälan: Mejla din medverkan till event@svenskhemslojd.org

Betalning: Görs vid entrén – 180 kr för medlemmar, 220 kr för icke-medlemmar. Kontant betalning (gärna jämna pengar) eller Swish.

Vill du tipsa oss eller höra av dig? Mejla oss! info@svenskhemslojd.org

Kontakta oss:

Tack för ditt mail. Vi svarar så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt