Föreningen för Svensk Hemslöjd arrangerar en rad aktiviteter för sina medlemmar. Vill du vara med? Klicka på länken ”Bli medlem” och fylla i formuläret.

Vi delar också ut stipendier och stöttar unga slöjdare genom föreläsningar och studiebesök. Sedan ett antal år tillbaka delar vi också ut Mimmi Börjessons broderistipendium, här är våra två senaste stipendiater:

Detalj av broderiet Pulpa, av Karin Derland, årets Mimmi Börjesson-stipendiat. (Foto Karin Derland)

Detalj av broderiet Pulpa, av Karin Derland, 2016 års Mimmi Börjesson-stipendiat. (Foto Karin Derland)

2016: Karin Derland

Brodösen som blandar yllebroderi med pärlor och fria stygn och låter kompositionerna dubbleras på ett intrikat och stilfullt sätt.

Karin Derland får Mimmi Börjessons stipendium 2016 för sina detaljerade och fantasifulla broderier, arbeten som kräver ett stort mått av kunnande, kreativitet och koncentration. Med inspiration från såväl svensk som indisk folkkonst är hon en samtida brodös med ett djärvt formspråk som med sina bonader och kuddar gör vår tillvaro gladare och mer eftertänksam.

 

2015: Gun Aschan
Mästerbrodösen Gun Aschan har mångårig erfarenhet som lärare på Handarbetets Vänner och som delaktig i Hemslöjdens granskningsnämnd för gesäll- och mästarbrev.

För den yrkesskicklighet med vilken hon utövat sitt arbete som mästarbrodös på HV Ateljé, samt för att hon generöst och med pedagogisk fingertoppskänsla delat med sig av sina kunskaper genom undervisning på HV Skola. Även i Hemslöjdens granskningsnämnd för gesäll- och mästarbrev har hon förtjänstfullt arbetat för att föra kunskapen om broderi vidare. Gun Aschan har i sin konstnärliga gärning utvecklat och bidragit till att fler fått upp ögonen för konstbroderiyrket.

Kontakta oss:

Tack för ditt mail. Vi svarar så fort vi kan.

Not readable? Change text. captcha txt